Siz hala sadece ofiste mi çalışıyorsunuz?

Dünyada, hücresel bağlantılı cihazların sayısı, 2016 yılındaki 5.6 milyar bağlantıdan 2021 yıl sonu itibarıyla 7.5 milyarın üzerinde olmak üzere önümüzdeki beş yıl içinde% 6 oranında bir bileşik yıllık büyüme oranı ile artacak.

Akıllı telefonlar, özellikli telefonlar, tabletler, bağlı CE cihazları ve M2M de dahil olmak üzere bağlı cihazlardaki aylık hücresel kullanım – 2016’da cihaz başına ayda 2.1GB’dan 2021 yılının sonuna kadar 6.5GB’dan fazla büyüyecek. Akıllı Telefonlar Bağlantılı cihazlar arasında hücresel veri trafiğinin büyük çoğunluğunu devam ettirecek ve tahmini süre boyunca tüm hücresel trafiğin% 72’sinden% 82’sine ulaşacak

Neden Mobilite

Şirketler için Mobilite, pazar eğilimleri ve hızla değişen ekonomik faktörler, kullanıcıları ve işletmeleri her geçen gün daha hareketli çalışmaya yönlendiriyor.

Sık seyahat eden, evden çalışan, ofise nadiren gelen çalışanların sayısı 1 milyarı aştı ve hızla artmaya da devam ediyor. Bu yüzden günümüz çalışma hayatında insanların çok fazla yer değiştirmesi ve bunu yaparken de zamanı en verimli şekilde kullanmaya çalışması, teknolojinin de bu bağlam üzerinde kurgulanmasına yol açıyor.

Gelişen teknoloji sayesinde kişiler hareket halindeyken bile iletişim kurabiliyor, bilgiye erişebiliyor, video izleyebiliyor, e-postalarını kontrol edebiliyor veya doküman alıp gönderebiliyor. Kısacası mobilite, kişilere istenilen her yerden ve her an işlerini yönetebilme ve iş yapabilme fırsatı veriyor.

’90’lı yıllarda ilk cep telefonlarını ülkemizde kullanmaya başlayarak aslında mobil yaşam için önemli bir adım atmış olduk. Sonra ortaya çıkan hemen hemen bütün teknolojik cihazlar da bunu destekler yapıda oldu. Telefonları takiben masaüstü bilgisayarlar daha küçük ebatlı laptop’lara, laptop’lar da daha ince ultrabook’lara dönüştü ve sonunda işte geldiğimiz noktadayız. Mobilite, artık hayatımızın önemli bir parçası.

Mobilitenin Yararları

İşgücü verimliliği
Çalışanların bir karar almak, satış gerçekleştirmek veya bir onay almak için masalarına dönmek zorunda kalmaları verimli olmalarını engeller. Mobil çalışma prensipleri ile zaman tasarrufu sağlayan ve çalışan verimliliğini arttıran daha rekabetçi organizasyonlar planlanabilir. Ayrıca mobil çalışma yöntemi ile özellikle bireysel performansın önem kazandığı işlerde daha yüksek verimlilik elde edilebilir.

Çalışanlar arasındaki işbirliğinin önemli miktarda iyileştirilmesi, kurumsal duyarlılık ve çeviklik
Çalışanlarını mobil cihazlarla destekleyen işletmelerde çalışanlar kritik iş verilerine daha hızlı erişebilirler ve aralarındaki işbirliği daha yüksek olur. Siparişlere, araştırmalara ve şikayetlere cevap verme süresi kısaltılabilir ve bu sayede operasyonel hız ve iş akışlarındaki uyum arttırılabilir.

Veri doğruluğu
Veri iletişiminin oldukça önemli ve iş yapış yöntemleri nedeniyle yoğun olduğu günümüzde mobilite, iletişim problemlerini en aza indirmeyi başarmaktadır. Verilerin anlık olarak toplanması ile analiz edilmesi sonucunda veri güvenirliliğinin ve doğruluğunun iyileştirilmesi sağlanabilir.

Müşteriye yakınlık
İnsanlara ve ekipmanlara istenildiği zaman erişebilme kapasitesi, müşterilerle ilşkilerde kişiselleştirme ve hız kazandırabilir. Ayrıca çalışanların verimli olması, müşteri memnuniyetine yansıyacak, bu da toplamda karlı bir geri dönüş ve müşterilerin elde tutulmasını sağlayacaktır.


Daha esnek çalışma saatleri, daha yüksek oranda çalışan memnuniyeti
İşletmeler ve mobil kullanıcılar, ofislerinde sahip oldukları çalışma olanaklarını evlerine ve ofis dışına da taşımak istemektedir. İstekleri karşılanan bu çalışanların motivasyonlarında önemli oranda artış gözlemlenmektedir. Yapılan araştırmalara göre; mobil çalışmanın kullanıldığı işletmelerin %61’inde daha yüksek çalışan memnuniyeti görülmektedir.


Bilgi paylaşımının iyileştirilmesi sonucu artan yenilikler
Mobil teknoloji adaptasyonları çalışma performanslarının gelişmesine yardımcı olabilir. Gecikmelerde azalma, elde edildiği noktada bilgi girişi ve bilgi girildiği anda geçerlilik kontrolü ile azaltılmış hata oranları bu faydalardan bazılarıdır.

Mobil üretkenlik hakkında yapılan araştırmalara göre

-Ofis dışında çalışma: Her 5 kişiden 3’ü üretken olmak için ofiste çalışmalarına artık gerek kalmadığını söylüyor.

-Dünya çapında mobil çalışma: Çalışanların %32’si olağan bir iş gününde birden fazla mobil cihaz kullanıyor.

-Mobil Verimlilik Sağlama: Yapılan araştırmaya göre şirketlerin IT müdürlerinin %87’si çalışanlarına cep telefonu verildiğini, faturasının ödendiğini belirtiyor.

-BYOD: Çalışanların %50’sinden fazlasının, iPhone, Android telefon ve iPad gibi kişisel cihazlarını kullandığı ve internet erişimi için kendilerinin ödeme yaptığını belirtiyor.

-Mobil E-posta kullanımının yükselişi: Kullanıcıların web temelli e-posta erişiminde %6 düşüş gerçekleşirken, mobil kullanımda ise %36 artış meydana gelmiş! Mobil kullanıcıların %78’i e-postalarına akıllı telefonlar üzerinden erişirken %30’u başka telefonlardan erişiyor.

Mobil kullanım büyük bir ivme ile artıyor

Dünyada, hücresel bağlantılı cihazların sayısı, 2016 yılındaki 5.6 milyar bağlantıdan 2021 yıl sonu itibarıyla 7.5 milyarın üzerinde olmak üzere önümüzdeki beş yıl içinde% 6 oranında bir bileşik yıllık büyüme oranı ile artacak. Bu alandaki aylık veri trafiği bu arada , Tahmin süresi boyunca% 47’lik bir CAGR ile ayda 48,9 TB’a ayda yedi milyon terabaytan sekiz kat artacak.

Akıllı telefonlar, özellikli telefonlar, tabletler, bağlı CE cihazları ve M2M de dahil olmak üzere bağlı cihazlardaki aylık hücresel kullanım – 2016’da cihaz başına ayda 2.1GB’dan 2021 yılının sonuna kadar 6.5GB’dan fazla büyüyecek.

Akıllı Telefonlar Bağlantılı cihazlar arasında hücresel veri trafiğinin büyük çoğunluğunu devam ettirecek ve tahmini süre boyunca tüm hücresel trafiğin% 72’sinden% 82’sine ulaşacak. Bu arada bağlı PC’ler ve diğer tüketici elektroniği cihazları, ay başına en yüksek kullanım oranlarını 2016’da 5.8GB’dan ay başına 17GB’dan, cihaz başına 2021’e kadar yükselterek görecektir.

Bilgilerinizi bırakın, Sizi arayalım