Yönetemediğiniz Veri ile Para Kaybettiğinizi Biliyor Musunuz?

Yönetemediğiniz Veri ile Para Kaybettiğinizi Biliyor Musunuz?

Veri, işletmeler için en değerli kurumsal varlık. Veri Analizi, satış organizasyonlarında yöneticilere potansiyel müşterileri belirlemelerini, hangi satış temsilcinin hangi konuda eğitime ihtiyacı olduğunu veya hangi değerli müşterinin daha fazla ilgiye ihtiyacı olduğunu görmelerini sağlayabilir.

Kullanılabilir veri ise sadece uygun ölçümlemelerle sağlanabilir. Gereksiz bir şeyin ölçülmesi, hatalı analiz,  yanlış soruların sorulması işletmeleri hiçbir yere götürmeyecektir.

Veri, başınıza bela olmadan harekete geçin

Mobil uygulamaların adaptasyonu ile firmalar daha önceki yıllarda hayal edemeyecekleri kadar çok veri – doğru veya yanlış-  toplayabiliyorlar. Experian PLC’nin yaptığı araştırmaya göre firmaların %92’si topladıkları verinin doğru olmadığına inanıyorlar; bu konuda onlara hak veriyoruz çünkü toplanan verinin %26’sı hatalı.

Finansal çıkarımlar açık ve net. İşletmeler, kaliteli veriye sahip oldukları takdirde karlılıklarını %15 oranında arttırabilirler. Kaliteli verinin ciro için en yüksek potansiyeli oluşturduğu perakende firmaları ne yazıkki veri analizini öncelik listesinin başına koymamakta ısrar ediyorlar. Peki ama neden?

İyi bir analiz, doğru sorular ve parametrelerle başlar

Doğru soruları sormadığınız sürece veri, sizin neyi iyi yaptığınızı göstermez, veya neleri yanlış yapıyor olduğunuzu. Örneğin;

  • Hangi tür müşteri adayları hangi kanallardan geliyor?
  • Hangi kanal üzerinden daha çok müşteri adayının size ulaşmasını istersiniz? Satış, pazarlama veya iş ortakları?
  • Önceden belirlediğiniz hedeflerinize ulaşmak için kaç tane müşteri adayına ihtiyacınız var?

Satış organizasyonunuz satış fırsatlarını, verimliliği ve performansı takip ediyorsa bunlara benzer soruları cevaplamak oldukça kolay olacaktır.

Şimdi sıra firmanızın veri konusundaki yetkinliğini değerlendirmeye geldi. Veritabanını geliştirmek için çabalıyorsunuz; veritabınınız küçücük olsa bile verilerinizin olduğunu biliyorsunuz, onlara erişebiliyorsunuz, gereksiz bilgilerin nerde olduğunu biliyorsunuz.

veri yonetimi crm online

Veri ancak onu nasıl kullanabileceğinizi biliyorsanız fayda sağlar

21.yüzyıl firmalarını geçtiğimiz yüzyıldan ayıran firmalardan ayıran en büyük özellik veri yönetimi ve entegrasyon. 2015 yılında firmaların veri–odaklı girişimler için ortalama 7.4 Milyon Dolar harcadığı tahmin ediliyor. Firma yöneticileri bu verileri nasıl yorumlayacaklarını ve bu bilgi ile nasıl çalışacaklarını anlayamazlarsa yatırımlarının başarıya dönüşmesi neredeyse imkansız.

Firmaların %42’si topladıkları veriyi yorumlamakta zorlanıyor.

Akıllı CRM yazılımları sundukları farklı araçlar ile özelleştirilmiş ekranlardan veriye anlam kazandırabilecek parametrelerin seçilmesine imkan tanıyor.  Doğru yazılım ve sınıflandırılmış veri ile iş analistlerinin raporlarına gerek duymadan mobil cihazlarınızın ekranından gerçek zamanlı bilgiye ulaşabilirsiniz. Microsoft Dynamics CRM şirketteki rolünüzle alakalı (pazarlama, satış vb) veriye erişebilmenize ve bu anlamlı veriye dayanarak karar almanızı kolaylaştırıyor.

Firmalar sınıflandırılmış güvenilir veri ile doğru kararlar almak ve verimliliği arttırmak için harekete geçebilir. Microsoft Dynamics CRM Online’ı 30 gün boyunca kullanmaya başlamak için tıklayın.